Ajan ottaminen Raamatun opiskeluun vaati monien muiden asioiden syrjään laittamista, tietää Pekka Hakanen. Pekka teki vuosi sitten suuren päätöksen lähtemällä opiskelemaan River Bible Institute -raamattukouluun. Pekka opiskeli samanaikaisesti Helsingin yliopistossa, joten hän tiesi jo etukäteen, että lukuvuodesta tulisi rankka. Lukuvuoden aikana Pekka kuitenkin huomasi yllättäen miten suuri siunaus Raamattuun ja Jumalaan keskittyminen oli.

”Ennen kuin aloitin raamattukoulun, Sanan tuntemukseni oli rakennettu hyvin epätasapainoisesti. Perjantaisin oli helppo valita vain seurakunta, missä oli mielenkiintoinen puhuja tai aihe, ja jos ei kiinnostanut, ei tarvinnut keskittyä.”

Raamattukoulun aikana Pekka on oppi näkemään selkeämmin paikkaansa Kristuksessa. Vääränlaiset ajatusmallit saivat murtua, Jeesuksen seuraamisessa ei ole kyse ihmisen omasta voimasta, vaan siitä, miten Jumala vie päätökseen aloittamansa hyvän työn. Kuluneen vuoden aikana Pekka on saanut johdattaa monia ihmisiä uskoon. Raamattukoulussa opittu sana on saanut mennä suoraa käytäntöön.

”Nyt ei tarvitse enää seisoa tumput suorana, jos koen Jumalan ohjaavan minut jonkun ihmisen luo. Osaan johtaa hänet uskoon ja kertoa hänelle Sanan totuuksia.”